söndag 27 mars 2011

i don't give a damn 'bout my bad reputation

Day 10: P/P button squash, zucchini, gurka, rödbetor, silverbeet, roquette. Transportera det till Donnybrook.

Jag har upptäckt att jag inte gillar att uppdatera varje dag och att det ändå inte blir något intressant som jag skriver så jag tänkte att dag 10 får bli vår sista dag i denna stil.

Till att börja med försov jag mig, för att min mobil ändrat min klocka en timme p.g.a. sommartid. Här ändras det nämligen inte för det, så mitt alarm på klockan 6 ringde istället klockan 7. Strax innan dess knackade Richard på dörren och väckte mig. Vi hade en väldigt rolig dag med massor av vattenproblem(eller va? Rolig?).

Ena pumpen verkar vara trasig, den andra tjorvar. Vi får vatten så långt som till en kran så att grisarna får vatten, kossorna och hönsen får inte det. Jättekul. Vi har fått vattna dem lite för hand idag(d.v.s. fylla hinkar och gå dit) och vi ska nog göra det innan vi går och lägger oss ikväll också. Kossor dricker en jävla massa vatten på en dag, fy fan och de skulle gå och dö nu. De är värda en hel del på grund av köttet.

Till råga på allt hade vi inget vatten för att vattna alla grönsaker som vi plockat. Vi fick bära upp hinkar till badkaret som vi tvättar dem i och fylla på enbart en gång. Egentligen brukar vi tvätta silverbeet i vinäger, men vi sket i det idag för i så fall hade vi fått byta vatten minst tre gånger. Det blev väldigt stressigt mot slutet, men vi lyckades hinna till the wholesaler i tid. Däremot hade jag inte ätit något på hela dagen(jag ville inte göra oss mer sena på morgonen när jag redan sovit för länge) så när vi var tillbaka klockan 4 var det bara att slänga i sig mackor.

Jag pratade med Emilia i Donnybrook, ringde upp henne strax före 10 svensk tid och väckte henne. Jag tror ändå att det var en trevlig överraskning. Vi snackade ett tag innan det bröts för att min täckning tog slut.
Emilia: Du verkade må bra, vi får prata på skype någon annan gång.

2 kommentarer:

  1. ja det var en trevlig överraskinig! Betydligt mkt bättre än min väckarklocka ;)
    ja vi får ta en skypedejt nån dag :D

    SvaraRadera